Volledige begeleiding opzetten nieuwe praktijk

Er staat een nieuwe generatie huisartsen op die andere wensen en behoeften heeft. Vaker parttime werken en vaker samen met een andere huisarts. Een fulltime werkende huisarts die met pensioen gaat, heeft vaak meer dan één opvolger nodig. 
Als jonge huisartsen zit je niet te wachten op het financiële “gedoe”, de administratieve lasten en de personeelskant van het praktijkhouderschap. Jonge huisartsen blijven langer waarnemen en willen niet meer in een traditionele solo praktijk werken. In diverse regio’s is er een huisartsentekort en in heel Nederland zijn er een stijgende en veranderende vraag van patiënten.

Dus hoe wordt het aantrekkelijk voor de volgende generatie huisartsen om aan de slag te gaan? Hoe kunnen we met nieuw en innoverend werken praktijken bouwen die de stijgende en veranderende zorgvraag aan kunnen? 

Bij Evodoc geloven we dat het anders, beter en makkelijker kan. En dan leuker wordt! Evodoc faciliteert het volledige traject van opstart tot (ondersteuning bij) het runnen van een moderne praktijk, moderne ICT en moderne processen. Evodoc is in alles de partner van huisarts, de regio en de zorggroep. Evodoc hoeft geen eigenaar te zijn van de nieuwe praktijk, want we willen juist sámen bouwen aan vernieuwing. Waar nodig kunnen we wel helpen bij een overgangsperiode. Evodoc wil de nieuwe generatie huisartsen ondersteunen met het moderne Evodoc huisartsenconcept. Wij helpen bij het vinden van nieuwe huisartsen voor start of opvolging van huisartsen die met pensioen gaan, zodat. Zodat de continuïteit van de huisartsenzorg  gewaarborgd blijft en patiënten moderne huisartsenzorg krijgen.